Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe papiloty

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
pierś z kurczaka
marchew 6
koper
kminek 2 łyżki
pieprz ziarna 6
sól
pieprz
oliwa 15 łyżek
bulion warzywny 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe papiloty

4 duże liście kapusty blanszować 4 min. we wrzątku. Pierś pokroić na pół + mielony kminek, sól, pieprz, smazyć na 5 łyżkach oliwy. Zwinąć jak gołąbki w zblanszowane liście kapusty. Papiloty obwiązać nitką ułożyć w płaskim garnku podlać bulionem, przykryć i gotować 20 min.. Pozostałą kapustę pokroić w duże kostki. Marchew zetrzeć na tarce, razem z kapustą przełożyć do garnka. Wlać resztę oliwy 10 łóyżek bulionu, dosyp kminek, ziarenka pieprzu,dusić częstto mieszając ok. 15 min. doprawić solą,mielonym pieprzem. Koperek posiekać, i dodać do kapusty. Drobiowe papiloty wyjąć i pokroić w plastry. Całość podajemy na duszonej kapuście

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 05.12.2010 15:20
lubie
magical66 05.12.2010 15:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak