Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w sosie piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe golonki wieprzowe 4 sztuki
piwo jasne 1/2 l
bulion warzywny 1/2 l
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w sosie piwnym

Golonki dokładnie oczyszczamy, osuszam. Piwo gotujemy z bulionem, liśćmi laurowymi. przekładamy do niego golonki, dolewamy szklankę wody. Wyjmujemy golonki po oko lo 40 minutach, osuszmay i nacieramy przyprawami. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak