Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mielonym pulpetem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1
pomidor 4
dymki ze szczypiorkiem 3
mąka 2 łyżki
koper pęczek
przyprawa uniwersalna 1 łyzka
tymianek 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4-5
oliwa 3 łyżki
mięso mielone 50 dag
jajko 1
Koperek suszony Prymat
sól
pieprz
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mielonym pulpetem

Kapustę posiekać, dymkę i szczypior pokroić w krążki, pomidor w kostkę, koper posiekać. Kapustę przełożyć z pomidorami do garnka, podlać wodą, oliwą, dodać przyprawę uniwers., ziarna pieprzu, tymianek i got. ok. 30 min. Dodać koper, dymkę, sól, pieprz, cukier. Mąkę rozmieszac w małej ilości wody, wlać do garnka, zamieszać dusić 5 min. Mięso wymieszać z jajkiem koperkiem, oregano, i przyprawami. Wilgotnymi dłońmi z masy uformować 20 pulpecików, usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 05.12.2010 15:22
uwielbiam
magical66 05.12.2010 15:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak