Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki cielęce z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
szalotka 2 sztuki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
bulion warzywny 1 1/2 szklanka
sherry 4 łyzki
sznycle cielęce 4 sztuki
miód lipowy 1 łyżka
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki cielęce z marchewką

Marchew kroimy w plasterki, szalotkę w kostkę. Całość dusimy na łyżce oleju, doprawiamy i dodajemy sherry. Mięso oczyszczamy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Smażymy i miedzyczasie smarujemy miodem. Pod koniec smażenia dodajemy marchewke i szalotkę i dusimy około 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak