Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące banany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 sztuki
masło 40 g
cukier 40 g
likier bananowy 40 ml
sok z dwóch pomarańczy
sok z połowy cytryny
brandy 40 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany

Banany obrać i według gustu podzielić wzdłuż na połowę. Masło rozgrzać na patelni, lekko podsmażyć w nim banany, wyjąć z patelni i postawić w ciepłym miejscu. Do pozostałego na patelni masła dołożyć cukier i zrobić karmel, zagotować z likierem bananowym, sokiem z pomarańczy i cytryny. Banany ponownie położyć na patelni, pogrzać, zalać brandy i zapalić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 28.11.2011 18:04
świetny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak