Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta faszerowana mięsem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapust 1
mielone mięso 70 dag
jajko 1
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzka
koper pęczek
natka pół pęczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
majeranek
bulion 100 ml
masło 1 łyzka
mak 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta faszerowana mięsem

kapustę gotować 15-20 min. w osolonej wodzie. Zioła posiekać oraz cebulę, mieszamy z mięsem, jajkiem, koncentratem, bułką, koperkiem, natką + sól pieprz, majeranek. Wewnątrz głowki kapusty wyciąć liście pozostawiając 10-12 szt. Farsz włożyć między liście. Kapustę zawinąć w gazę i zawiązać. Gotujemy ok. 60 min w tym samym wywarze. Na sos masło zasmażyć na maślę, wlać bulion i całość zagotować. Dodać koper, śmietanę + sól

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 05.12.2010 15:23
kapusta bardzo zdrowa
magical66 05.12.2010 15:08
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak