Przepis i sposób przygotowania na: Kolanka grzybowe
Grzyby namoczyć w wodzie(ok szklanka)na ok 2-3h(dałam mieszane podgrzybki i borowiki) i w tej samej wodzie zagotować na małym ogniu. Miękkie osączyć(wodę zostawić). Grzybki pokroić na małe kawałki razem z cebulami i czosnkiem. Rozgrzać masło i całość podsmażyć, doprawić do smaku. Sos z torebki wsypać do wody, w której gotowały się grzyby i uzupełnić - ok 1-1,5 szklanki z czajnika. Zagotować,mieszając by nie było grudek, dodać grzyby z patelni, doprawić ewentualnie. Gdy jednak wyjdzie za rzadki, zrobić zasmażkę z mąki. Na koniec posypać natką. Na patelni rozgrzać łyżkę(lub pół) oliwy z oliwek i chwilę jeszcze poddusić na tym makaron z sosem. Posypać natką i wyłożyć na talerz.