Sposób przygotowania

Makaron ugotować z kostką bulionową do makaronu i ryżu.
Grzyby namoczyć w wodzie(ok szklanka)na ok 2-3h(dałam mieszane podgrzybki i borowiki) i w tej samej wodzie zagotować na małym ogniu. Miękkie osączyć(wodę zostawić). Grzybki pokroić na małe kawałki razem z cebulami i czosnkiem. Rozgrzać masło i całość podsmażyć, doprawić do smaku. Sos z torebki wsypać do wody, w której gotowały się grzyby i uzupełnić - ok 1-1,5 szklanki z czajnika. Zagotować,mieszając by nie było grudek, dodać grzyby z patelni, doprawić ewentualnie. Gdy jednak wyjdzie za rzadki, zrobić zasmażkę z mąki. Na koniec posypać natką. Na patelni rozgrzać łyżkę(lub pół) oliwy z oliwek i chwilę jeszcze poddusić na tym makaron z sosem. Posypać natką i wyłożyć na talerz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    * do sosu jeszcze garść bazylii opcjonalnie ( zapomniałam :D )
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Niezłe nawet
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !