Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z czereśniami i ciasteczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 op
mleko 200 ml
ciasteczka z kawałkami czeko 6-8 szt
czereśnie 300 g
bezy 2 szt do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z czereśniami i ciasteczkami

* 1 opakowanie śmietanki „Śnieżki” w proszku

Czereśnie przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

Śmietankę „Śnieżkę” ubijamy mikserem z mlekiem według przepisu podanego na opakowaniu.

Gdy już jest gotowa wrzucamy do niej połówki czereśni (kilka całych zostawiamy dla ozdoby). Mieszamy. Czereśnie puszczą sok i podbarwią śmietankę na różowo.

Na dnie każdego pucharka układamy dwa ciasteczka połamane na kilka części, a następnie porcję bitej śmietany z czereśniami. Wierzch deseru przyozdabiamy pokruszoną bezą i całą czereśnią z ogonkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 04.07.2012 11:23
smaczny deserek
smakowita 04.05.2012 19:03
pychotka
IZABELA29 30.12.2011 13:05
słodziutko
polly66 27.12.2011 10:29
wow.niby nic a jakie ładne
ziutula
ziutula 08.04.2011 18:54
smaczne pychoty....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak