Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z brukwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żebereka wieprzowe 1 kg
mąka
tłuszcz
brukiew 2-3
sól

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z brukwią

Opłukane żeberka pokroić na porcje,zalać wrzącą wodą,dodać soli i gotować.Brukiew obrać i pokroić w drobną kostkę,zalać wodą i gotować w osobnym naczyniu,dolewając po trochę wywaru z żeberek.Brukiew zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu,dodać żeberka.Całość zagotować,doprawić solą i odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak