Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe kieszonki z pieczarkami i żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka
pieczarki
ser żółty
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe kieszonki z pieczarkami i żółtym serem

1. Piersi z kurczaka oczyścić, odciąć niepotrzebne fragmenty.
2. Przygotowane kotlety przyprawić pieprzem i solą, obsmażyć na małej ilości tłuszczu.
3. Pieczarki pokroić w plastry,przygotować starty żółty ser( może być też platerek).
4. Praktycvznie surowe KOTLETY rozciąć wzdłuż, wypełnić usmażonymi pieczarkami.
5. Powstałe kotlety ułożyć na patelni, podlać wodą i smażyć aż mięso będzie gotowe.
6. Na koniec posypać żółtym serem i przykryć pokrywką, aby ser się rozpuścił.

SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paluszek 11.05.2011 00:27
pięknie wygladaja
stokrotka 07.05.2011 17:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak