Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki indycze zapiekane w grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki indycze 6 sztuk
kminek Prymat
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
grzyby suszone 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki indycze zapiekane w grzybami

Grzyby moczymy w szklance wody. Golonki wrzucamy do osolonej gotującej się wody wraz z liściem laurowym i zielem angielskim i gotujemy 15 minut. W moździerzu trzemy pieprz, sól oraz kminek i nacieramy tym ugotowane golonki. Następnie golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C. Pieczemy ok 1h. Po tym czasie wlewamy wodę wraz z grzybkami oraz kostką rosołową i pieczemy kolejną godzinę w temp. 190°C. Od czasu do czasu polewamy golonki wodą \"grzybową\". Gdy golonki się spieką (mięso powinno odchodzić od kości), jeśli mamy dość rzadki sos, przelewamy go do rondelka i zagęszczamy rozrobioną mąką. Doskonale smakują z ziemniaczkami polanymi sosem grzybowym i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 09.09.2012 08:24
rewelacja
Grażyna13 07.05.2012 10:47
Super smaki :)
BernadettaP 09.02.2012 14:20
Pyszności !
Wafelek2601 07.06.2011 08:21
pysznie wyglądają
Motorek 03.04.2011 00:35
pycha
Iwona51
Iwona51 14.02.2011 10:24
smakowicie wygląda
MAR3STA 05.12.2010 17:05
popieram, oj cieknie
Emilia22 05.12.2010 10:30
aż ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak