Sposób przygotowania

Ugotować makaron w osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, oliwki i liście bazylii. Całość zalać przecierem pomidorowym. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać z makaronem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć serem żółtym w plasterkach lub startym na grubych oczkach.
Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170-200 stopni, najpierw dół, potem górę i dół.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    EwelinaKR

    fajne to
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis mimo iż bezmiesny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    prsyda się, jako że zbliża się Wielki Post :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !