Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijaski z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg.
żółty ser 10 plastrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz
boczek wędzony 10 plastry
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zawijaski z boczkiem

ziemniaki obrać ,ugotować w całości w osolonej wodzie,odparować,ostudzić,przekroić wzdłuż na pół w środek każdego włożyć plaster sera,owinąć ścisło plastrem boczku,spiąć wykałaczką,aby dobrze się trzymało,oprószyć po wierzchu papryką,ziołami,solą i pieprzem do smaku,blachę wyłożyć folią aluminiową,ułożyć na niej ziemniaki i wstawić na 20min,do nagrzanego piekarnika do temp.180st.jeśli lubisz można polać ketchupem,znakomicie sprawdzają się sosy berbecue.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.07.2013 09:48
ciekawe i na pewno pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak