Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 gram
makaron grube wstążki
cebula czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
szpinak
pieczarki 200 gram
oliwa
Majeranek suszony Prymat
przecier pomidorowy 0,25 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

Ugotować makaron w solonej wodzie.
Na patelni podsmażyć pokrojone w kosteczkę cebulki i czosnek. Dołożyć pieczarki i mięso mielone i podsmażyć. Dołożyć szpinak i poddusić. Zalać przecierem i dusić. Przyprawić do smaku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron wymieszany z sosem i mięsem. Przykryć kołderką z sera żółtego

Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170-200 stopni, najpierw dół, potem górę i dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.04.2013 07:25
bardzo dobra kolacja
RenataZ-et 06.02.2013 22:58
taka zapiekanka jest przepyszna!
Zoso 05.12.2010 16:01
Idealna kolacja :)
Zoso 05.12.2010 16:01
Idealna kolacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak