Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąty francuskie z powidłami śliwkowymi i kiwi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
powidła śliwkowe
kiwi 2 sztuki
białko 1 sztuka
cukier kryształ

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąty francuskie z powidłami śliwkowymi i kiwi

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić duże kwadraty o boku około 12 cm.
Na kwadracie ułożyć powidła śliwkowe i kiwi w plasterkach. Następnie złożyć na pół w trójkąt ii zagnieść brzegi.
Posmarować rozbełtanym białkiem i obsypać cukrem. Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 11.12.2012 10:29
fajnie wyglądają
PaniMISIOWA 24.07.2011 12:41
szybko i smacznie
Joanna108
Joanna108 04.03.2011 17:20
smaczne !!!
wisznu 12.12.2010 14:26
jakie to dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak