Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąciki francuskie z brzoskwiniami i lodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
ser mascarpone
białko
cukier kryształ
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąciki francuskie z brzoskwiniami i lodami

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić duże kwadraty o boku około 12 cm.
Nałożyć łyżkę sera mascarpone i ćwiartkę brzoskwini. Następnie złożyć na pół w trójkąt ii zagnieść brzegi.
Posmarować rozbełtanym białkiem i obsypać cukrem. Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut.
Podawać na ciepło z brzoskwiniami i lodami waniliowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 04.07.2012 22:39
niebo w gebie
Joanna108
Joanna108 21.03.2012 08:03
pycha!! już czuję ten smak !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak