Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
marchewka 3
cebula 1
łupiny cebuli
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion z kaczki

Korpus kaczki wkładamy do zimnej wody i gotujemy ok 1h na bardzo małym ogniu. Następnie dodajemy warzywa i przyprawy wraz z kostkami, cebulę oraz kilka łupin cebuli i gotujemy kolejną godzinę. Przelewamy rosół przez sito zostawiając końcówkę zanieczyszczonego rosołu w garnku. Następnie wyklarowany rosół gotujemy, aż płyn zredukuje się do połowy. Gdy ostygnie wybieramy połowę tłuszczu łyżeczką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.02.2013 17:57
pyszny
Betka 20.05.2012 19:06
pycha;)
Grażyna13 04.09.2011 22:16
Smakowity
Izabela/bella81 01.07.2011 10:39
wczoraj jadłam rosołek z kaczki, jest pyszny :)
Kasia77
Kasia77 18.02.2011 17:01
smaczne
ElizaT 23.12.2010 06:43
smaczny
MAR3STA 05.12.2010 16:58
cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania
misia53 04.12.2010 23:01
Pacpaw dziś zaryzykował, bulion z kaczki ugotował. Bulion pachnie , bulion nęci - myślę ,że Was dziś zachęci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak