Sposób przygotowania

Ryż wsypać do naczynia żaroodpornego następnie w ½ szklanki gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową lub ziarenka smaku i zalać tym ryż. Pierś z kurczaka pokroić na cienkie kotlety i doprawić według uznania (można je podsmażyć chwilę na patelni wówczas mamy pewność, że jak tylko ryż dojdzie to mięso też będzie gotowe) na to wyłożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz startą na tartce marchew. Całość posmarować majonezem i ułożyć pokrojone w plasterki ogórki kiszone. Upiec w piekarniku ok. 40 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posypać grubo serem żółtym i ponownie zapiec. Oczywiście składniki tutaj można dowolnie zmieniać.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wygląda wspaniale
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam zapiekanki.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    no dokładnie pyszna ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    pyszna, pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jak smakuje tak jak wyglada to super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pięknie wygląda i pewnie wyśmienicie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    również taką robię ! polecam !!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    oj tak- pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !