Sposób przygotowania

Gruszki obrać i pokroić w plasterki całość przełożyć do rondelka podlać odrobiną wody, dodać cukier waniliowy i cukier do smaku oraz anyż chwilę poddusić tak aby gruszki się nie rozpadły. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdym jednym kawałku ciasta układać gruszki kilka sztuk żurawiny oraz szczyptę skórki pomarańczowej. dowolnie sklejać i piec w mocno nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wyglądają :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Z gruszkami nigdy nie robiłam, a te wyglądają znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, tez robia podobne ciastka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    malutkie pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !