Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parzaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 4 szt
drożdże 10 dag
mleko 2 szklanka
sól do smaku
cukier 1 szklanki
notella 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: parzaki

Do miski wsypać, mąkę ,żółtka ucieramy z cukrem do letniego mleka kruszytmy drożdże . Gdy wyrosną wlewamy do miski i zagniatamy pozostawiamy do wyrosniecia ciasto w ciepłym miejscu, formujemy kulki i nadziewamy notellą gotujemy na parze aby nie dotknęla wody.parzaki można polać bitą śmietaną. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.08.2011 20:48
uwielbiam je, moja babcia jest mistrzynią parzaków :)
PaniMISIOWA 15.02.2011 16:43
fajny przepis i pomysłowa nazwa :-)
Grażyna13 08.02.2011 19:30
super !
wiktor188 22.12.2010 13:36
pycha
aginaa 12.12.2010 15:43
super przepis, ciekawe jak smakuja
Emilia22 06.12.2010 16:20
znakomite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak