Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca marynata do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sos tabasco 5 kropelek

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca marynata do mięsa

Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki zmieszać. Tak przyrządzoną marynatę należy wetrzeć w mięso. Taka marynata wystarcza na około 500-700 gram mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.08.2011 21:23
pikantne mięsa są najlepsze duży plus
MAR3STA 10.12.2010 17:16
wow co za frykas!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak