Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS MYŚLIWSKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec
mąka pszenna 1-2 łyżki
wędzony boczek 8 dag
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
musztarda 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa drobiowa
grzyby suszone 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: SOS MYŚLIWSKI

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w pół szklanki wody.
Cebulę drobno pokrajać, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę, podrumienić, a potem rozprowadzić wywarem z grzybów, dodać przecier pomidorowy, zagotować.
Obrany ogórek pokroić w drobne słupki, podobnie pokroić grzyby, boczek i dodać do sosu.
Przyprawić do smaku , można dodać 2-3 ziarna jałowca.
Sos podawać do kopytek, zrazów itp.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.10.2011 08:48
nigdy takiego nie jadłam, brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak