Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS KORNISZONOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 80 g
mąka pszenna 40 g
kostka rosołowa drobiowa
korniszony 4-5 sztuk
sól, pieprz, cukier
margaryna 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: SOS KORNISZONOWY

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć w tłuszczu, dodać mąkę i razem lekko zarumienić.
Dodać wywar zrobiony z kostki rosołowej ( 2 szklanki), podgotować, przetrzeć przez sito.
Dodać drobniutko pokrajane korniszony, przyprawić do smaku.
Podawać do mięsa, kotletów z kaszy itp

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 06.03.2012 13:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak