Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z mięsem i wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczone mięso np z kurczaka 20 dag
parówki 10 dag
cebula 1 sztuka
mąka 1 szklanka
olej 2 łyżki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z mięsem i wędliną

Cebulę obrać , pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Upieczonę mięso pokroić w niedużą kostkę, parówki pokroić w plasterki. Mięso i parówki dodać do cebuli i smażyć 5 min. ciągle mieszając.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajko, cebulę z mięsem, posiekaną natkę, przyprawić sola i pieprzem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, przełożyć masę ziemniaczaną . Piec 40 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak