Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony pstrąg w folli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2
cytryny 2
czosnek 1-2 ząbki
masło
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony pstrąg w folli

Cytrynę dokładnie wyszorować a następnie przekroić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok drugą zaś pokroić na plasterki. Pstrąga dokładnie oczyścić, skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb. Do środka każdej z ryb włożyć kawałek masła, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz siekany koperek. Tak przygotowaną rybę szczelnie zawinąć folią i upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.04.2012 21:04
super nic dodać nic ująć:)
Katarzyna/kate1980 14.12.2010 19:12
to wszystko zależy od wielkości pstrąga ale tak ok. 40 minut w temp. 180 stopni
AGNIESZKA144 14.12.2010 16:00
a w jakiej temper. piec i jak długo
Justyna70 04.12.2010 19:50
na pewno smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak