Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy szklankę mleka i 1/2 szklanki oleju.Miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z kakao, sodę i przyprawę do piernika.Wszystko dokładnie miksujemy, na koniec dodajemy 3 łyżki powideł śliwkowych. Na wyłożoną papierem blaszkę wylewamy ciasto.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach.Ciasto pieczemy ok 30-40 min. Aby sprawdzić czy piernik jest już gotowy wbijamy wykałaczkę, jeżeli patyczek będzie suchy oznacza to, że ciasto jest już gotowe.

Polewa: Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy cukier oraz wodę.Następnie dodajemy kakao.Gotujemy 3 minuty. Wylewamy na zimnego piernika posypujemy orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pięknie się prezentuje :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    potwierdzam wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo udany pierniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny i pieknie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    nie wyobrażam sobie bez piernika Świąt
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda fantastycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robiłam takie piernik z powidłami kilka razy i jest wilgotny i smaczny.Twój doskonale się prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo elegancki i na pewno smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !