Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Markizy kokosowo - malinowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 sztuk
mleko 1,5 szklanki
kasza manna 5 łyżek
cukier 4 łyżki
masło 1/2 łyżki
sok malinowy 3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Markizy kokosowo - malinowe

do mleka wsypujemy cukier, kasze i dodajemy masło, gotujemy ciagle mieszając do czasu az kaszka bedzie gęsta. Gorącą kaszke dzielimy na 2 częsci (jedna troche wieksza od drugiej) do wiekszej dodajemy wiórki kokosowe i dokladnie mieszamy, nakładamy mase równomiernie na herbatniki i przykładamy drugim herbatnikiem. Mniejszą częsc kaszki mieszamy z sokiem malinowym i ukladamy na herbatniki i przykrywamy trzecim herbatnikiem. Polewamy polewą czekoladową i dekorujemy wg uznania. z jednej porcji wychodzi 10 takich ciasteczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 29.11.2012 20:36
Ależ smacznie wyglądają, mniam!!!
AGNIESZKA144 05.05.2012 10:18
super
sara1 27.04.2012 07:26
bardzo apetyczne ciasteczka
AGNIESZKA144 16.03.2012 20:33
fajne
edi 14.02.2012 09:43
Śliczne słodkości
Sarenka 24.09.2011 09:40
Lubię desery z masą grysikową. Twoje ciastka wydają się być bardzo proste w przygotowaniu.
Mati13 07.12.2010 18:09
przepyszne:)
krzyniu1984 05.12.2010 09:42
fajne!!
Misiabe 04.12.2010 23:31
Wyglądają smakowicie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak