Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
masło 2 łyżeczki
żółtko jajek 4
sól
Farsz:
szpinak mrożony
jajko
sól, pieprz, czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.

Szpinak rozmrozić, ugotować, przyprawić, dodać roztrzepane jajko.Wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką.Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty.
Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 14.05.2012 07:26
super,trzeba będzie zrobić:)
Koper 02.12.2011 22:24
fajny sposób składania pierogów
eli82 16.08.2011 20:21
muszą być pyszne!
gusia1000 04.07.2011 22:21
Muszę takie pierogi wypróbować koniecznie, bo nie robiłam z tym nadzieniem.
eli_555 08.06.2011 23:11
moje smaki
Jastinka 21.03.2011 14:21
smaczne
romanrafal
romanrafal 06.03.2011 09:01
super
wolochski 13.02.2011 22:30
Super
MAR3STA 22.12.2010 16:34
pyszne pirogi, plusik ode mnie
Ewa104 20.12.2010 22:09
Oj, to coś dla mnie!
Patrycja38 09.12.2010 11:53
pychotka
katarzyna124 08.12.2010 11:15
Uwielbiam szpinak:) Świetne:)
Iwusia 07.12.2010 22:56
ale pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak