Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.

Szpinak rozmrozić, ugotować, przyprawić, dodać roztrzepane jajko.Wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką.Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty.
Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Uwielbiam szpinak:) Świetne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Patrycja38

    pychotka
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj, to coś dla mnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne pirogi, plusik ode mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Muszę takie pierogi wypróbować koniecznie, bo nie robiłam z tym nadzieniem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    muszą być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny sposób składania pierogów
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super,trzeba będzie zrobić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !