Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w cieście piwnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
mąka 6 łyżek
piwo 200 ml
jajko
sól i pieprz do smaku
dowolne zioła

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w cieście piwnym

Podane składniki na ciasto dokładnie ze sobą połączyć najlepiej mikserem. Doprawić do smaku solą i pieprzem a także ulubionymi ziołami lub gotową przyprawą do kurczaka. Mięso pokroić w kostkę. A następnie dodać do ciasta i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godzinki. Smażyć jak placki nabierając ciasto łyżką. Można też pokroić mięso w większą kostkę i każdą jedną maczać w cieście a następnie smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 19.03.2011 23:46
muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak