Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
masło 2 łyżeczki
żółtko jajek 4
sól
Farsz:

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Mąkę przesiać na stolnicę.Połączyć z masłem i żółtkami i solą.Stopniowa dodawać wodę i ugniatać ciasto.Odstawić na 30 min. trzymać pod przykryciem.

Kapustę wypłukać.Grzyby namoczyć w wodzie.Wypłukaną kapustę przełożyć do garnka, dodać grzyby i gotować do miękkości.Przyprawić do smaku.
Tak przygotowaną kapustę wyłożyć na sito aby pozyć się soku.Usunąć liść laurowy i ziele angielskie.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki szklanką.Nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Wkładać do gotującej się wody i od czasu kiedy wypłyną na wierzch gotować 2 minuty.
Podawać z usmażoną kiełbaską z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.07.2011 22:18
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak