Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek szybki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 paczki
margaryna cała
cukier 2 szklanki
woda pół szklanki
kakao 3 łyżki
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek szybki

1. Margarynę rozpuścić w garnku dodać cukier, wodę i kakao. Zagotować
2. Poczekać aż masa wystygnie
3. Odlać z garnka pół szklanki masy. Do reszty dodać jajka (zmiksować) mąkę i proszek do pieczenia (zmieszać). Na koniec dodać bakalie
4. Piec około 30 mintu w temp. 180st
5. Gdy upieczone ciasto ostygnie polać polewą (pół szklanki masy, które wcześniej odlaliśmy)

Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 11.06.2012 13:14
Pyszne :)
ziutula
ziutula 07.02.2011 00:23
smacznego...
indi 09.01.2011 20:35
lubię to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak