Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną tuszkę natrzeć solą i pieprzem. Polać gorącym olejem , ułożyć na blasze grzbietem do góry, obłożyć plasterkami boczku. Rozgrzać piekarnik do 190 st. , włożyć na ok 1 godz.. W między czasie polewać wytwarzającym się sosem, a jeśli wyparuje uzupełnić go przegotowaną ciepłą wodą. Upieczonego królika wyjąć i trzymać w cieple. Do wytworzonego sosu dodać śmietanę, kapary, posiekaną w kostkę cebulę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą zmielonych liści laurowych i ziela angielskiego. Podgrzewać przez 15 min. Podawać gorące.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !