Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójkąty francuskie z gruszkami i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
gruszki 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
białko 1 sztuka
cynamon Prymat
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Trójkąty francuskie z gruszkami i jabłkiem

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić duże kwadraty o boku około 12 cm.
Farsz: Bakalie posiekać. Jabłka i gruszki obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelnię wlać odrobinę wody. Wrzucić owoce i dodać cukier. Przyprawić cynamonem i imbirem. Poddusić.
Nałożyć łyżkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół w trójkąt ii zagnieść brzegi.
Gotowe trójkąciki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce, posmarować rozbełtanym białkiem i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 04.12.2010 21:59
Przyznam szczerze, że jeszcze nie odważyłam się na ciasto francuskie własnej roboty ;) Może wkrótce!
eduszo
eduszo 04.12.2010 17:17
Pyszne,tylko szkoda że ciasto nie własnej roboty.
Sylwia88 04.12.2010 16:55
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak