Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować. Wykroić duże kwadraty o boku około 12 cm.
Farsz: Bakalie posiekać. Jabłka i gruszki obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelnię wlać odrobinę wody. Wrzucić owoce i dodać cukier. Przyprawić cynamonem i imbirem. Poddusić.
Nałożyć łyżkę farszu na ciasto francuskie, złożyć na pół w trójkąt ii zagnieść brzegi.
Gotowe trójkąciki ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce, posmarować rozbełtanym białkiem i piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne,tylko szkoda że ciasto nie własnej roboty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Przyznam szczerze, że jeszcze nie odważyłam się na ciasto francuskie własnej roboty ;) Może wkrótce!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !