Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makiełki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 30 cm (grubej)
mleko 400 ml
masa makowa 1 puszka (900g)

Przepis i sposób przygotowania na: Makiełki

Bagietkę kupujemy dzień wcześniej, żeby była odrobinę czerstwa.

Do miski wykładamy całą zawartość puszki. Bagietkę kroimy na kromki, a następnie
w kostkę. Dodajemy część do maku, zalewamy porcją mleka i mieszamy. Czynność powtarzamy, aż cała bułka zostanie zużyta.

Makiełki przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 01.07.2012 21:09
pychotka !
Iwona56 06.02.2012 14:28
ciekawe
Goya 18.08.2011 08:34
oryginalne
ana00 21.05.2011 14:26
ciekawe ;)
Aleksandra45 12.03.2011 19:16
super pomysł
rosik93 05.12.2010 21:51
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak