Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona zupa kremowa II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
koperek 1 łyżka
mięta świeża siekana łyżka
natka świeżej pietruszki łyżka
bulion drobiowy 1 litr
brokuły 5 różyczek
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupa kremowa II

Cebulę pokrojoną kosteczkę podsmażyć na oliwie z oliwek, aż się zeszkli. Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce i dołożyć na patelnię ( można również zasmażać w garnku, w którym będziemy gotować zupę). Całość zalać bulionem i dołożyć resztę składników. Gotować na małym ogniu przez 25-30 minut. Zmiksować i przyprawić. Podawać ze startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:07
jak dla mnie fantastyczna
Zoso 04.12.2010 18:39
Fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak