Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
bułka do smaku
kuskus 1 opakowanie
ogórek kiszony 1 słoik
cebula biała 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
oliwa 3 łyżki
marchewka 5 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 3 ząbki
pieczarki 6 sztuk
wykałaczki 1 opakowanie
olej do smaku
bulion 1 kostka
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem z kukus marchewka i surowką z kiszonych ogórków

Filety kroimy na kotlety ubijamy przyprawiamy kucharkiem, ziołami, pieprzem, solą, czosnkiem, przyprawą do kurczaka.
Pieczarki kroimy na drobno, smażymy, ser ucieramy na tarce. Nadziewamy pieczarkami i serem spinamy wykalaczkami. moczymy w wymieszanymi jajkiem, mlekiem, maką i przyprawami (ziołem, solą, kucharkiem). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Marchewkę myjemy ścieramy na tarce wrzucamy do garnka dodajemy dwie łyzki masła, łyżeczke curku, troche kucharka, soli, pieprzu, dolewamy kilka łyżek wody, dusimy, aż zmięknnie.

Ogórki kroimy w kostke, cebule sparzamy kroimy w kostkę. Mieszamy dodajemy oliwę, pieprzymy, solimy, odstawiamy na kilka chwil do lodówki.

Kukus zalewamy 0,5litry wrzącego bulionu. Czekamy 5-10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak