Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy i każdą dzielimy na 2 części (duży kotlet i mała „polędwiczka”). Posypujemy obficie przyprawą uniwersalną.

Mleko łączymy z jajkiem, a następnie dodajemy mąkę i za pomocą „rózgi” dokładnie mieszamy, aż do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego.

W najkrótszy brzeg dużego kotleta wbijamy nóż tak, aby po jego wyjęciu utworzyła się sakiewka przez całą długość kurczaka. Do środka wkładamy zrolowany plaster żółtego sera.

Kotlety i „polędwiczki” maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na średnim ogniu około 15-20 minut.

PORADY:
1.Jeśli nie jesteśmy pewni, czy mięso jest już gotowe, należy przełożyć kotlet na talerz i przekroić w najgrubszym miejscu. Mięso musi być białe.
2.Jeśli nie chce się nam robić ciasta naleśnikowego możemy zamoczyć kurczaka w jajku, następnie obtoczyć w mące i jeszcze raz w jajku i w mące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smakowicie wygląda, narobiłaś mi smaka!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają pszynie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda bardzo apetycznie :) Uwielbiam takie potrawy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    świetnie i inaczej :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowity !
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super wyżerka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !