Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek po kantońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 2 szkl.
szalotka 2 szt
ząbek czosnku 1 ząbek
pieczarki 12 szt.
olej 2 łyżki
rosół z kurczaka 1|2 szkl.
sos sojowy 1 łyżeczki
skrobia kukurydziana 1 łyżeczki
pirprz 1 szczyptę

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek po kantońsku

Rozgrzać olej,dodac pieczarki,szalotki i czosnek,smażyc na silnym ogniu około 2 min,dodać groszek i dobrze wymieszać,polać rosołem i dusić na wolnym ogniu,aż warzywa zmiękną,do prawie ugotowanej potrawy dodać skrobię kukurydzianą i sos sojowy.Ułożyć danie na pół miski podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 04.12.2010 20:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak