Sposób przygotowania

Rybę umyć, wyfiletować, pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki osączyć z zalewy. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie warzywa.
Trzy łyżki oleju wymieszać z sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu, skropić warzywa. Folię aluminiową wysmarować olejem, ułożyć warzywa i rybę, szczelnie zawinąć. Piec około 35 minut w temp. 180 stopni. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i koprem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !