Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

okoń pieczony w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń duży 1 szt.
zielona papryka (świeża) 1 szt.
cebule 2 szt.
ząbek czosnku 1
olej
sok z cytryny 3 łyżki
sól
oliwki czarne kilka sztuk
plasterki cytryny do dekoracji
koperek do dekoracji
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: okoń pieczony w papryce

Rybę umyć, wyfiletować, pokroić na mniejsze kawałki. Oliwki osączyć z zalewy. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w krążki, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie warzywa.
Trzy łyżki oleju wymieszać z sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu, skropić warzywa. Folię aluminiową wysmarować olejem, ułożyć warzywa i rybę, szczelnie zawinąć. Piec około 35 minut w temp. 180 stopni. Gotowe danie udekorować plasterkami cytryny i koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 11.06.2012 21:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak