Sposób przygotowania

Rozmaryn opłukać, osuszyć, 2-3 gałązki odłożyć do dekoracji, resztę grubo posiekać. Czosnek obrać, pokroić na plasterki. Wymieszać z połową posiekanego rozmarynu i olejem.
Podudzia umyć, osuszyć, natrzeć solą. W każdym wyciąć nożem niewielką kieszeń, wypełnić resztą posiekanego rozmarynu. kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posmarować mieszanką czosnku, rozmarynu i oleju, skropić niewielką ilością wody. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Od czasu do czasu podlać tworzącym się sosem lub niewielką ilością wody.
Fasolkę szparagowa umyć, odciąć końce, przekroić na pół. Paprykę oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, przesmażyć warzywa. Dodać orzeszki piniowe, przyprawić.
Udka podawać z warzywami. Udekorować rozmarynem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !