Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinka ze smietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 80 dag
śmietana/8 1/8 l
mąka 2 dag
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
tłuszcz 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: botwinka ze smietaną

świeżą botwinę opłukać, osączyć, poobcinać korzonki, pokroić w cienkie paseczki, włożyć do rondla zalać niewielką ilością wrzacej wody, dodać cukier,sól,tłuszcz, troszke kwasku cytrynowego i dusić ok. 10min. Gdy jest miękka podprawić maka, zagotować wymieszać ze smietaną. Wyłożyć na salaterkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.12.2010 15:33
moje dzieci ją uwielbiają, tylko teraz mała przerwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak