Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spiralki do piwa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziołowy serek topiony 5 dag
mleko 200 ml
mąka 25 dag
jajko 4 szt.
piwo 250 ml
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
ser ementaler 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Spiralki do piwa

Do podgrzanego w garnku mleka dodajemy starty ser i posiekany serek topiony.Podgrzewamy mieszając, aż do rozpuszczenia sera i odstawiamy.Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia,dodajemy piwo.Mieszamy na jednolitą masę dodając porcjami schłodzony krem serowy oraz jajka.Mieszamy stale,aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.Odstawiamy na 40 minut.Smażymy ciastka porcjami wlewając ciasto przez lejek ruchem okrężnym na mocno rozgrzany olej.Zrumienione osuszamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 14.05.2012 18:07
Ciekawe
traktorek 24.03.2011 16:54
ciekawa przegryzka
aeksandra 06.12.2010 10:00
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak