Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowo-cynamonowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko
cynamon Prymat
mleko
mąka
jajko
cukier
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąkę, mleko, jajko, 3 łyżki cukru, łyżeczkę cukru wanilinowego (tak, wanilinowego, nie waniliowego; przeczytajcie dokładnie napis na opakowaniu) i łyżeczkę cynamonu zmiksowałam do konsystencji gęstej śmietany. Pokroiłam 2 duże jabłka w drobną kostkę i dodałam do ciasta. Placuszki smaży się z 2 stron, aż będą zrumienione.

Kiedyś na Słowacji widziałam ekskluzywną wersję: gotowe placuszki zostały posmarowane powidłami i na to bita śmietana. Dużo więcej kalorii, ale podobno było wyśmienite! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak