Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie ziołowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 1/2 kg
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
sos
jaja 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
trybula 1 pęczek
ocet winny 3 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie ziołowym

Mięso oczyszczamy, osuszamy, nacieramy przyprawami. Cebulę kroimy w krążki. Całość przekładamy do natłuszczonej brytfanny i zapiekamy około 1 godzinę. Od czasu do czasu schab podlewamy wodą. Mięso studzimy, kroimy w plastry.
Sos: jaja gotujemy, i podobnie jak zioła siekamy. Dodajemy pozostałe składniki sosu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy. Powstałym sosem polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak