Sposób przygotowania

Mięso mielone skubiemy palcami i rzucamy na rozgrzany tłuszcz.Usmażone przekładamy do garnka,podlewamy wodą lub bulionem (ok.3 szkl.)Oczyszczoną paprykę kroimy w paski a cebulę w kostkę,podsmażamy na patelni dodajemy do mięsa.Pieczarki czyścimy,kroimy w plasterki,smażymy w niewielkiej ilości oleju,przekładamy do garnka.Wlewamy sok pomidorowy,ketchup,dodajemy serki topione,przyprawiamy solą,pieprzem i oregano.Gotujemy do momentu rozpuszczenia serków.Na koniec wrzucamy kukurydzę.Podajemy z pieczywem.Ja piekę do niej chlebki pita.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciekawe, przydałoby się wypróbować. Tylko troszkę bym pozmieniała ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Ciekawe, ciekawe ... może i wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !