Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 30 dag
papryka 1 szt.
cebula 2 szt.
kukurydza 1 puszka
sok pomidorowy 1 karton
serek topiony śmietankowy 3 szt.
olej
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pizza

Mięso mielone skubiemy palcami i rzucamy na rozgrzany tłuszcz.Usmażone przekładamy do garnka,podlewamy wodą lub bulionem (ok.3 szkl.)Oczyszczoną paprykę kroimy w paski a cebulę w kostkę,podsmażamy na patelni dodajemy do mięsa.Pieczarki czyścimy,kroimy w plasterki,smażymy w niewielkiej ilości oleju,przekładamy do garnka.Wlewamy sok pomidorowy,ketchup,dodajemy serki topione,przyprawiamy solą,pieprzem i oregano.Gotujemy do momentu rozpuszczenia serków.Na koniec wrzucamy kukurydzę.Podajemy z pieczywem.Ja piekę do niej chlebki pita.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.02.2011 10:16
super
Tahitha 25.01.2011 08:32
Ciekawe, ciekawe ... może i wypróbuję :)
polly66 10.12.2010 07:42
ciekawe, przydałoby się wypróbować. Tylko troszkę bym pozmieniała ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak