Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 15 dag
masło 10 dag
herbatniki czekoladowe 15 dag
wiśnie kandyzowane 15 sztuk
migdały 10 dag
budyń śmietankowy 1 opakowanie
maka zieniaczana 1 łyżka
mleko 300 ml
cukier 1 łyżka
śmietana kremówka 250 ml
twaróg 20 dag
likier pomarańczowy 5 łyżek
truskawki 75 dag
płatki migdałowe 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowy

Masło topimy razem z 10 dag czekolady, kruszymy herbatniki, wiśnie kroimy. Migdały prażymy, Całość łączymy i przekładamy na tortownicę. Budyń mieszamy z częścią mleka, dodajemy mąkę, Resztę mleka zagotowujemy razem ze śmietaną, dodajemy budyń i gotujemy. Twaróg ucieramy z likierem, łączymy z masą budyniową. Truskawki kroimy na ćwiartki i dodajemy do masy. Przekładamy do tortownicy i schładzamy. Tort przybieramy truskawkami namoczonymi w pozostałe czekoladzie, obkładamy uprażonymi migdałami. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 04.12.2010 15:06
Uwielbiam ciasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak